
Heb je Covid gehad in de afgelopen 4 maanden en kamp je nog steeds met restklachten? Vraag dan aan je huisarts of hij je wil door wil verwijzen voor Fysiotherapie. ZVK zal in ieder geval voor 3 maanden tegemoet komen in de kosten voor o.a. de fysiotherapie.
Fysio di Bario biedt een behandeltraject specifiek ontwikkeld voor cliënten die na een besmetting met het coronavirus thuis in quarantaine hebben gezeten, uit het ziekenhuis of van de intensive care komen.
Het coronavirus kan een grote impact hebben op jouw conditie en kracht. Ook klachten als kortademigheid en benauwdheid kunnen na het coronavirus nog lang aanhouden. Daarom is het van belang om na herstel van het virus snel te starten met de revalidatie, zodat jij jouw dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten.
Samen met onze fysiotherapeut wordt een persoonlijk beweegprogramma opgestart afgestemd op jouw mogelijkheden en doelen.
Fysio di Bario heeft fysiotherapeuten met ervaring in het revalideren van longpatiënten, zij werken volgens de laatste richtlijnen t.a.v. revalidatie na het coronavirus. Het is aan te raden om na een ziekenhuisopname zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Ook als jij niet in het ziekenhuis hebt gelegen terwijl jij ziek was, kan begeleiding door een fysiotherapeut nodig zijn. De fysiotherapeut kan jou ondersteunen in het omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Samen ga jij aan de slag om jouw conditie en kracht weer te verbeteren en de vermoeidheid te verminderen.
Wat kan een fysiotherapeut betekenen bij dit herstel?
Zeker na een periode van opname in het ziekenhuis kan het herstel lang duren en is fysiotherapie aan te bevelen om de draad weer terug op te pakken. Klachten die kunnen ontstaan na een ic opname zijn:
Verminderde longcapaciteit
Verminderde ademspierkracht
Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
Verminderd uithoudingsvermogen
Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
Algeheel gevoel van vermoeidheid
Problemen met het uitvoeren van dagelijkse handelingen
Depressie en/of angstgevoelens
Posttraumatische stresssyndroom
Ook als jij niet in het ziekenhuis gelegen hebt, kan het zijn dat jij klachten hebt zoals kortademigheid, vermoeidheid, kracht en conditievermindering en/of gewichtsverlies waardoor jij bijvoorbeeld moeite hebt om het werk, je dagelijkse activiteiten en hobby’s op te pakken. Fysiotherapie kan ook hier helpen bij jouw herstel.
Terugkeer naar het werk:
Onze bedrijfsfysiotherapeut kan je ook helpen om weer deel te nemen aan het arbeidsproces. Bij COVID-19 kan het echter ook zo zijn dat door vertraging in het herstel of door andere oorzaken je niet op korte termijn terug kunt naar jouw werk.
Onze bedrijfsfysiotherapeut heeft ruime ervaring en expertise opgebouwd binnen alle facetten op het gebied van arbeidsreïntegratie; zoals fysieke interventieprogramma’s, functie capaciteitsmetingen, werkplekonderzoek, coaching etc.
Wij geven je handvatten voor het omgaan en opbouwen van prikkels. Ook wanneer je problemen ondervind bij concentratie/geheugen en plannen. Samen met jou maken wij een taak/handelingsanalyse waarin we de energie verdeling over een werkdag in kaart zullen brengen ( de hartslag, %HRR en MAWT, berekening energie verbruik KJ/min).
Meten van belasting en belastbaarheid
Er zijn een aantal factoren die de belasting bepalen, zoals de hoeveelheid werk, de taakvariatie en taakinhoud, de omstandigheden waarin je werkt, de sfeer in een organisatie en de arbeidsvoorwaarden.
Hoe lang je een bepaalde belasting kan verdragen is per persoon verschillend. Deze mate van belastbaarheid hangt af van verschillende omstandigheden zoals de gezondheid, leefstijl, motivatie, kwalificatie en privésituatie.
Goede balans tussen werkbelasting en belastbaarheid
Door een goede balans te vinden tussen de belasting en belastbaarheid voel jij je energieker op het werk en kun je de taken beter aan. Na gedegen onderzoek stemmen we de factoren en omstandigheden goed op elkaar af, om langdurige over- of onderbelasting te voorkomen.
Is de balans tussen belasting en belastbaarheid zoek?
Dan kan dat stress, uitputting en slapeloosheid tot gevolg hebben. Op langere termijn kan dit leiden tot een burn-out, ziekte of zelfs arbeidsongeschiktheid.